Tržište

Pristiglo više od 600.000 koverata za nagradnu igru "10 računa izbroji i stan osvoji"

Pristiglo više od 600.000 koverata za nagradnu igru "10 računa izbroji i stan osvoji"
Foto: N.N. | Pristiglo više od 600.000 koverata za nagradnu igru "10 računa izbroji i stan osvoji"

BANJALUKA - Nagradna igra "10 računa izbroji i stan osvoji", koju organizuje Vlada Republike Srpske s ciljem suzbijanja sive ekonomije, do sada je u potpunosti opravdala očekivanja, što pokazuje podatak da je trenutno u "Poštama Srpske" primljeno više od 600.000 koverata za učešće u ovoj igri.

"Da se već sad može reći da je nagradna igra uspjela govori i podatak da ne postoji nijedna pošta u Srpskoj iz koje nisu stizale koverte, a što su pokazatelji teritorijalne zastupljenosti i promovisanja ove igre na pravi način", saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

Iz ovog ministarstva navode da su učešće javnosti i podizanje poreskog morala među najznačajnijim polugama za suzbijanje sive ekonomije.

"Zbog toga je važno da svaki građanin bude svjestan činjenice da je registrovan promet putem fiskalnog računa zakonska obaveza kojom se puni budžet, finansira školstvo, zdravstvo, podiže životni standard", ukazano je u saopštenju.

U saopštenju je istaknuto da su nagrade igre ovog tipa uobičajena praksa u EU i zemljama okruženja, kojoj je cilj motivisanje građana da uzimaju fiskalne račune.

Prvo izvlačenje nagrada, među kojima su i stanovi na atraktivnoj lokaciji u Banjaluci, biće održano 22. septembra u direktnom prenosu na Radio-televiziji Republike Srpske, drugo je sedam dana kasnije, pa sve do 13. oktobra kada će biti izvučen dobitnik i posljednjeg stana.

Trošak poreza na dobitak stana snosiće Vlada Srpske, a troškove prepisa i knjiženja stana snosiće Notarska komora Republike Srpske.

Dodatne informacije građani mogu da pronađu na sajtu www.10racuna.com.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije