Tržište

Prodaja Teslinih automobila u Evropi najniža za posljednjih 15 mjeseci

Prodaja Teslinih automobila u Evropi najniža za posljednjih 15 mjeseci
Foto: Tanjug/AP | Prodaja Teslinih automobila u Evropi najniža za posljednjih 15 mjeseci

BRISEL - Udruženje evropskih proizvođača automobila (ACEA) objavilo je danas da je u aprilu u Evropskoj uniji registrovano samo 13.951 električno vozilo (EV) američke kompanije Tesla, za 2,3 odsto manje nego u istom mjesecu lane.

Prodaja Teslinih automobila u Evropi u aprilu je najniža za posljednjih 15 mjeseci, što ukazuje na slab početak drugog kvartala 2024, prenosi Blumberg.

Registracije Teslinih vozila u Velikoj Britaniji su u aprilu pale za 25 odsto međugodišnje, a registracije u prva četiri mjeseca 2024. godine za 14 odsto međugodišnje.

Kompanija Tesla je 24. aprila objavila je da je njen prihod u u prvom kvartalu 2024. pao za za devet odsto međugodišnje na 21,3 miljarde dolara, prenijeli su mediji.

Profit Tesle je istovremeno pao za 55 odsto međugodišnje na 1,13 milijardi dolara, tako da je prilagođena zarada po akciji iznosila 45 centi, što je manje nego što su očekivali analitičari.

Izvršni direktor Tesle llon Mask je tom prilikom naveo da je kompanija u prvom tromjesečju 2024. imala nekoliko problema koji su uticali na proizvodnju i dodao da očekuje znatno uspješniji drugi kvartal 2024.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije