Tržište

Prodaje se italijanski brend motociklističke odjeće Dainese

Prodaje se italijanski brend motociklističke odjeće Dainese
Foto: Facebook | Prodaje se italijanski brend motociklističke odjeće Dainese

LONDON - Multinacionalna investiciona kompanija Investkorp se sprema da proda italijanski brend motociklističke odeće Dainese, a firma s 49-godišnjom tradicijom, koju promoviše motociklistički trkač Valentino Rosi, mogla bi da bude procijenjena na oko 750 miliona evra, javlja Rojters.

Investkorp sa sedištem u Bahreinu, koji ima istoriju s prodajom luksuznih brendova, uključujući Gucci i Tifani, angažovao je Lazard da pokrene proces prodaje italijanske kompanije početkom 2022. godine, rekao je britanskoj agenciji jedan dobro obaviješten izvor pod uslovom da ne bude imenovan.

Multinacionalni investitor Investkorp, koji je preuzeo kontrolu nad Daineseom 2014. za 130 miliona evra, namjerava da inkasira oko 750 miliona evra od prodaje, a ako uspije, mogao bi da zaradi skoro šest puta više nego što je uložio u kupovinu.

Iz Dainesea i Investkorpa su odbili Rojtersov zahtjev za komentarom.

Investkorp, koji je do kraja prve polovine ove godine upravljao imovinom vrijednom 37,6 milijardi dolara, ostvario je više od osam akvizicija ove godine preko svog fonda privatnog kapitala i tehnološkog fonda u čijem su fokusu evropska tehnološka preduzeća.

Pod vlasništvom Investkorpa, Dajniz je više nego utrostručio svoju zaradu iz osnovne djelatnosti i diverzifikovao asortiman proizvoda nudeći i zaštitnu opremu za zimske sportove, biciklizam i jahanje.

Kompanija, osnovana 1972. godine u severoistočnom italijanskom gradu Kolčereza u blizini Vićence, takođe se svrstava među vodeće proizvođače zaštitnih kaciga na tržištu motocikala preko svog brenda AGV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije