Tržište

Pratite nas na Google news

Profit "Samsunga" umanjen za 60 odsto

Profit "Samsunga" umanjen za 60 odsto
Foto: N.N. | Profit "Samsunga" umanjen za 60 odsto
Srna

SEUL - "Samsung" je saopštio danas da je u prvom kvartalu 2019. godine zabilježio pad profita za 60 odsto zbog slabe potražnje za memorijskim čipovima i ekranima.

Operativni profit umanjen je na 5,35 milijardi dolara sa 13 milijardi dolara u istom periodu prije godinu dana. Ovaj rezultat je u skladu sa prognozom koju je južnokorejski gigant ranije objavio.

Profit "Samsunga" u poslu sa poluprovodnicima, koji mu donosi daleko najviše novca, umanjen je za 64 procenta, na 3,5 milijardi dolara, prenijela je agencija DPA.

Uprkos dobroj prodaji telefona "galaksi S10", odjeljenje za mobilne telefone zabilježilo je pad profita za 40 odsto, na 1,9 milijardi dolara.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije