Tržište

Proljećni sastanak MMF i Svjetske banke od sutra u Vašingtonu

Proljećni sastanak MMF i Svjetske banke od sutra u Vašingtonu
Foto: Tanjug/AP | Proljećni sastanak MMF i Svjetske banke od sutra u Vašingtonu

Proljećni sastanak Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke počeće sutra u Vašingtonu i trajaće do 20. aprila.

Proljećni sastanak će u ponedjeljak početi Globalnim parlamentarnim forumom, a na jednom od uvodnih sastanaka učestvovaće i direktorka MMF-a Kristalina Georgijeva, objavio je MMF.

Ministri finansija, centralni bankari i kreatori politike će u Vašingtonu razgovarati o najurgentnijim pitanjima svjetske ekonomije i uticaju ratova, prije svega, u Ukrajini i Gazi na finansijsku stabilnost u svijetu.

Skup u Vašingtonu okupiće guvernere centralnih banaka, ministre finansija i razvoja, članove parlamenta, rukovodioce privatnog sektora, predstavnike organizacija civilnog društva i akademike kako bi razgovarali o pitanjima od globalnog značaja.

Diskutovaće se o svjetskoj ekonomskoj perpsektivi, iskorjenjivanju siromaštva, ekonomskom razvoju i efikasnosti pomoći, prenosi Tanjug.

Glavni ministarski sastanci i događaji će se održati od 17. do 19. aprila, navedeno je na sajtu MMF-a.

MMF će u utorak, 16. aprila u 9.00 sati po lokalnom vremenu, objaviti Svjetske ekonomske izglede, publikaciju koju pruža sveobuhvatnu analizu globalne ekonomske situacije.

Analizu će predstaviti glavni ekonomista MMF-a Pjer Olivije Gurinša.

Ova publikacija, koja se koristi kao dokumentacija za sastanke Međunarodnog monetarnog i finansijskog komiteta, objavljuje se dva puta godišnje, obično u aprilu i oktobru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije