Tržište

Pratite nas na Google news

Promet na Banjalučkoj berzi 1,2 miliona KM

Promet na Banjalučkoj berzi 1,2 miliona KM
Foto: N.N. | Promet na Banjalučkoj berzi 1,2 miliona KM
Srna

BANJALUKA - Na Banjalučkoj berzi danas je ostvaren promet od 1,2 miliona KM u 93 zaključenih poslova, podaci su iz Berze.

Najveći promet od 571.778 KM ostvaren je u blok-poslu akcijama "Prometa" iz Prnjavora, a kod ovog emitenta registrovan je i najveći rast vrijednosti akcija od 98,68 odsto.

Najveći pad vrijednosti od 24,24 odsto bio je kod akcija "Beminda" iz Banjaluke.

Vrijednost berzanskog indeksa opala je za 2,14 odsto i iznosi 612,97 poena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije