Tržište

Pratite nas na Google news

Promet na Banjalučkoj berzi 1,46 miliona KM

Promet na Banjalučkoj berzi 1,46 miliona KM
Foto: N.N. | Promet na Banjalučkoj berzi 1,46 miliona KM
Srna

BANJALUKA - Na Banjalučkoj berzi danas je ostvaren promet od 1,46 miliona KM u 103 zaključena posla, podaci su iz Berze.

Najveći promet od 800.000 KM ostvaren je u javnoj ponudi obveznica Mikrokreditne organizacije "Kredits".

Najveći rast vrijednosti od 10 odsto bio je kod akcija "Hiodroelektrana na Trbišnjici" iz Trebinja, dok je najveći pad vrijednosti od 10 odsto zabilježen kod akcija Rudnika i termoelektrane "Ugljevik".

Vrijednost berzanskog indeksa porasla je za 0,90 odsto i iznosi 618,48 poena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije