Tržište

Promet na Sarajevskoj berzi 200.000 KM

Promet na Sarajevskoj berzi 200.000 KM
Foto: N.N. | Promet na Sarajevskoj berzi 200.000 KM
Srna

SARAJEVO - Na Sarajevskoj berzi danas je ostvareno 200.993 KM ukupnog prometa, a u okviru 12 transakcija ukupno je prometovano 29.768 vrijednosnih papira.

Rast vrijednosti akcija danas nije registrovan, dok je najveći dnevni pad od 2,08 odsto registrovao emitent "Apro florami" iz Mostara, saopšteno je iz ove berze.

Na Slobodnom tržištu - ST1 ostvareno je 27.358 KM prometa, pri čemu akcijama "Elektroprivrede BiH" iz Sarajeva 14.537 KM.

Promet na Slobodnom tržištu - ST2 iznosio je 143.210 KM, od čega akcijama "Teledigitala" iz Sarajeva 139.060 KM.

Na Slobodnom tržištu - ST3 ostvaren je promet akcijama "Apro florami" u iznosu od 30.424 KM.

Na Kotaciji nije bilo zaključenih transakcija, kao ni na Tržištu za emitente u stečaju.

Vrijednost indeksa Bifiks i Sasiks-10 nije se mijenjala i iznosi 945,74 poena, odnosno 808,64 poena, dok je vrijednost indeksa Sasiks-30 pala za 0,02 indeksna poena na 1.431,19 poena.

Pala je i vrijednost Sase Islamskog indeksa - u saradnji sa BBI, Sasiks-BBI, za 0,48 indeksnih poena na 10.031,37 poena, dok se nije mijenjala vrijednost indeksa Sasiks-fundamentals, Sasiks-FN, i iznosi 15.739,59 poena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

ASA Osiguranje ovog ljeta nagradilo svoje uposlenike

Marketing tim / 29.07.2021 10:15

Sarajevo - Renomirani bosanskohercegovački osiguravatelj je uprkos globalnoj pandemiji koronavirusa uspješno završio poslovnu 2020. godinu, ispunivši sve ciljeve koji su bili postavljeni pred najbrže rastuće osiguravajuće društvo u našoj zemlj a svoj uspjeh su podjelili sa svojim uposlenicima i poslovnim partnerima.

ASA osiguranje | ASA Osiguranje ovog ljeta nagradilo svoje uposlenike

Porast bruto premije za 17,43% i povećanje ukupne dobiti ASA Osiguranja na 2.720.403 KM uz bruto policiranu premiju od 38.084.118 KM u prethodnoj godini, nije došao sam od sebe nego je rezultat predanog rada naših uposlenika uprkos teškoj godini punoj poslovnih i ličnih izazova koje je sa sobom nosila globalna pandemija. Naši uposlenici su se i u teškim okolnostima izavanim COVID-19 pandemijom pokazali kao vrhunski profesionalci pred kojim nijedan problem nije nerješiv i nepremostiv“, kazao je Adnan Hodžić, direktor društva i predsjednik Uprave ASA Osiguranja.

  • Šampion u brzini isplate šteta je u 2021.godini i Šampion u brizi o svojim zaposlenicima.
  • Projektom #Odmori387 ASA Osiguranje pomoglo hotelijere širom BiH. 

Prepoznajući visoki stepen zalaganja svojih zaposlenih, ASA Osiguranje je nagradilo sve zaposlenike ASA Osigiranja i ASA Assistance-a  jednim vikend-odmorom u hotelima širom BiH, te na taj način odalo priznanje na trudu i timskom radu bez kojih poslovni uspjesi i vrhunski rezulatati najpoznatijeg domaćeg osiguravajućeg društva ne bi bili mogući.

Stoga je ASA Osiguranje ovo ljeto pokrenulo projekat #Odmori387 putem kojeg je svim uposlenicima upriličen produženi vikend u jednom od partnerskih hotela u Banja Luci, Bihaću, Vitezu-Čardacima, Mostaru i Sarajevu. Na ovaj način je

„Šampion u brzini isplate štete“ pored već ranije iskazane brige o svojim uposlenicima, napravio dodatni iskorak u dijeljenju uspjeha sa zajednicom u kojoj djeluje.

Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje ovog ljeta nagradilo svoje uposlenike
Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje ovog ljeta nagradilo svoje uposlenike

Kao domaća kompanija, svjesni enormne štete koju je uslijed pandemije pretrpjela bosanskohercegovačka turistička zajednica zajedno sa hotelijerima širom naše zemlje, već početkom ljeta smo rezervisali smještaj za sve naše uposlenike kod naših partnera u turizmu i hotelijerstvu i tim putem dali svoj doprinos u revitalizaciji ove teško pogođene industrijske grane. Na ovaj način smo uspjeli podjeliti plodove našeg rada, kako sa našim klijentima sa kojim imamo prvenstveno partnerske odnose, tako i sa svim našim kolegicama i kolegama na čiji smo doprinos u protekloj poslovnoj godini istinski ponosni. ASA Osiguranje je sretno što ima tako posvećene i odgovorne kolege, a posebno nas raduje kada naš uspjeh možemo podjeliti i sa našim poslovnim partnerima“ zaključio je Hodžić.

Najčitanije