Tržište

Putin: U nastavak Turskog toka preko Srbije uložićemo 1,4 milijardi dolara

Putin: U nastavak Turskog toka preko Srbije uložićemo 1,4 milijardi dolara
Foto: Srna | Putin: U nastavak Turskog toka preko Srbije uložićemo 1,4 milijardi dolara

BEOGRAD - Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je Rusija spremna da u razvoj infrastrukture u Srbiji, između ostalog i u nastavak gasovoda "Turski tok" preko teritorije Srbije, uloži neophodne resurse u iznosu od oko 1,4 milijarde dolara.

"Mi praktično pripremamo taj posao, u stvari ga počinjemo, ali na kraju krajeva sve će zavisiti od drugih zemalja, između ostalog zemalja EU", izjavio je Putin na konferenciji za novinare u Beogradu.

"Nekada smo pokušavali, planirali i počeli da radimo na "Jučnom toku", ali je taj projekat, ne zbog naše krivice, zaustavljen", izjavio je Putin.

Predsjednik Rusije je ponovio da je Rusija spremna da realizuje projekat nastavka gasovoda "Turski tok" za evropske zemlje i evropske potrošače, i da je puno onih koji su zainteresovani za taj projekat.

"Imamo više nego dovoljno resursa, tako da tu uopšte nema nikakvih problema", izjavio je Putin.

Kako je dodao, Bugarska sada pokazuje interesovanje da se "Turski tok" nastavi preko njene teritorije kako bi dalje išao preko teritorije Srbije, Mađarske i tako dalje.

"Mi smo spremni za to u potpunosti, čak i vodimo pripremne razgovore. Mi smo spremni za investiranje", poručio je Putin. 

Dodao je da će sljedeće nedjelje u posjeti Moskvi boraviti predsjednik Turske Redčep Tajip Erdoan, čiji je stav po pitanju gasovoda "Turki tok", kako kaže, vrlo poznat.

"Turska dosta pozitivno gleda na to, radi na tome i želi da gradi odnose sa svojim partnerima u Evropi", poručio je Putin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije