Tržište

Pratite nas na Google news

RAK: Usluge rominga neće poskupjeti

RAK: Usluge rominga neće poskupjeti
Foto: Pixbay | RAK: Usluge rominga neće poskupjeti
Srna

SARAJEVO - Regulatorna agencija za komunikacije BiH (RAK) dala je saglasnost operatorima da do 30. juna 2021. godine zadrže postojeći model jedinstvene domaće maloprodajne cijene usluga rominga, te da prosječna maloprodajna pojedinačna cijena za uslugu mobilnog interneta za sve korisnike iznosi 0,11 KM po megabajtu.

Prosječna maloprodajna cijena odlaznih poziva "Telekoma Srpske", "BH telekoma" i "HT eroneta" iznosiće 0,27 KM po minuti, dok će dolazni pozivi korisnike "BH telekoma" koštati 0,05 KM po minuti, a 0,08 KM korisnike "Telekoma Srpske" i "HT eroneta", saopšteno je iz RAK-a.

U saopštenju se navodi da će SMS poruke korisnike "BH Telekoma" koštati 0,10 KM, a "Telekoma Srpske i "HT eroneta" 0,11 KM.

RAK je dala saglasnost na osnovu Odluke o cijenama usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama, a u skladu sa Sporazumom o smanjenju cijena usluga rominga u regionu zapadnog Balkana, navodi se u saopštenju.

Iz RAK-a su podsjetili da je započela aktivnost na sprovođenju članova 5. i 6. Sporazuma kojim je definisana obaveza donošenja akata potrebnih za primjenu pravila "politike pravednog korištenja" i uslova transparentnosti, najkasnije do 31. decembra ove godine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije