Tržište

RS potrebno još 500 policajaca i nova oprema

RS potrebno još 500 policajaca i nova oprema
RS potrebno još 500 policajaca i nova oprema

BANJALUKA - SNSD je pozvao Vladu RS i druge nadležne institucije da od početka 2016. počnu sa zapošljavanjem još 500 policijskih službenika i nabave novo naoružanje, logistiku i opremu kako bi se što efikasnije borila protiv terorizma i drugih prijetnji.

Ovo je danas izjavio Milorad Dodik, predsjednik SNSD, nakon sjednice stranačkog predsjedništva, ocijenivši da obavještajno bezbjednosna zajednica na nivou BiH ne radi dobar posao u borbi protiv ovakvih prijetnji.

Iako je, kako je naveo, bezbjednosna situacija u BiH složena, dodao je da je na nivou RS situacija zadovoljavajuća zahvaljujući dobrom radu policije u RS.

Predsjedništvo SNSD je, kako je istakao, dalo saglasnost za okvirne smjernice za izradu budžeta i ekonomske politike i RS.

"SNSD podržava rad Vlade RS i smatra da je pokazala sposobnost da se iznese s problemima i odlučio da budžet i ekonomska poltika dođu na Predsjedništvo o čemu će se odlučivati prije nego što dokument bude upućen u parlament", rekao je Dodik, i dodao da budžet na nivou BiH treba da ostane na nivou kojem je utvrđen do sada.

Dodik je rekao i da je Predsjedništvo čestitalo gradskoj organizaciji u Kneževu jer su uspjeli u opozivu načelnika opštine u tom gradu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije