Tržište

Rasprodaja Bitcoina izbrisala 100 milijardi $ sa tržišta kriptovaluta

Rasprodaja Bitcoina izbrisala 100 milijardi $ sa tržišta kriptovaluta
Foto: Image by 3D Animation Production Company from Pixabay | Rasprodaja Bitcoina izbrisala 100 milijardi dolara sa tržišta kriptovaluta

Bitcoin je ponovo oslabio, čime je pad te digitalne valute premašio 10 odsto u toku 48 sati i izbrisao milijarde dolara sa tržišta kriptovaluta.

Cijena Bitcoina u četvrtak je pala više od šest procenata na 32.527 dolara, što je prvi put od 13. januara da je niže od 33.000 dolara, prema podacima sajta CoinDesk.

Najpoznatija svjetska kriptovaluta imala je nekoliko "ludih" nedjelja volatilnost, nakratko dostigavši 41.940 dolara ovog mjeseca prije nego što je došlo do oštrog pada vrijednosti, podsjeća CNBC.

Ethereum, druga kriptovaluta po tržišnoj vrijednosti, takođe je izgubio 10 odsto u odnosu na prije dva dana. Taj "novčić" je maksimalnu vrijednost od 1.439 dolara dostigao u utorak, prema podacima Coin Metricsa.

Ukupna tržišna vrijednost svih kriptovaluta pala je za više od 100 milijardi "zelembaća“ u proteklih 48 sati, sa oko 1,06 biliona dolara na skoro 949 milijardi u 9:20 po zapadnoevropskom vremenu.

Međutim, vrijednost Bitcoina i dalje je u plusu čak 150 odsto protekla tri mjeseca.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije