Tržište

Reklamiranje u slovenačkim medijima poraslo 9 odsto

Reklamiranje u slovenačkim medijima poraslo 9 odsto
Foto: N.N. | Reklamiranje u slovenačkim medijima poraslo 9 odsto
Tanjug

LJUBLJANA - Oglašavanje u slovenačkim medijima poraslo je prošle godine za 9,0 procenata na više od milijardu evra, pri čemu najveći dio slovenačke "reklamne torte" i dalje pripada televiziji, čak 80 odsto, pokazuju podaci slovenačke agencije za istraživanje tržišta, Medijana.

Televiziju prate štampani mediji sa udjelom ispod 10 odsto, slijede reklame na otvorenom i digitalni mediji sa po 3,0 procenta, radio sa 2,0 odsto, dok su drugi mediji zastupljeni sa manje od 0,5 posto, prenosi agencija STA.

Podaci o oglašavanju u digitalnim medijima su ograničeni, jer istraživanje obuhvata samo slovenačke veb sajtove, napominje se u informaciji.

Na 27 televizijskih kanala, koje pratila Medijana, emitovano je ukupno 3.146.490 reklama, ili u prosjeku 8.621 oglas dnevno.

Kompanije su se uglavnom reklamirale na POP Televiziji, kojoj je pripalo 33,5 odsto od ukupnog "reklamnog kolača", a slijede Planet TV i Kanal A sa 23,4 procenta i 17,4 posto, respektivno.

Ukupna bruto vrijednost oglašavanja u štampanim medijima iznosila je skoro 96 miliona evra, što je porast za nešto više od 5,0 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Prema Medijani, štampani mediji kao advertajzing kanal su i dalje najinteresantniji trgovcima na malo, koji su lani povećali ulaganja u oglašavanje putem štampanih medija za 13 procenata.

Ukupna vrijednost "autdor" reklamiranja iznosila je 38 miliona evra, i veća je za 2,0 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije