Tržište

Rekordan broj turista u Banjaluci

Rekordan broj turista u Banjaluci
Foto: Fcaebook | Rekordan broj turista u Banjaluci

BANJALUKA - Mnogobrojni festivali i događaji, koje je grad organizovao tokom ove godine doprinijeli su da Banjaluka bilježi rekordne posjete turista.

„Trud i rad se isplatio. Veliki broj manifestacija koje je organizovao grad i drugi partneri, organizacije, udruženja i agencije privukao je veliki broj turista u naš grad tokom cijele godine”,  kazala je ispred Milada Šukalo ispred Gradske uprave , a povodom Svjetskog dana turizma, koji se obilježava danas.

Brojnim turistima iz regiona, Evrope, ali i cijelog svijeta, kako je kazala – ponuđen je izuzetno bogat i raznovrstan sadržaj tokom svakog godišnjeg doba, pa su već s proljeća svi mogli da uživaju u još jednom Festivalu uličnih zabavljača „TrotoArt“, Banjalučkom karnevalu, Festivalu cvijeća, Banjalučkom ljetu, Kočićevom zboru, Velikom početku, žurkama na novim gradskim plažama, brojnim duhovnim manifestacijama, uz najavu bogatog programa Banjalučke zime.

“Prepoznajemo turizam kao jednu od privrednih grana, koja u Banjoj Luci može da se i dalje razvija i ide uzlaznom putanjom. Zato nastavljamo sa unapređenjem potencijala za razvoj turizma u narednom periodu”, zaključila je Šukalo.

Prema statističkim podacima, u Banjojluci je u prvih sedam mjeseci 2023. godine evidentirano 64.178 dolazaka, ili 33 odsto  više nego u istom periodu 2022. godine (48.169), odnosno 97.404 noćenja ili 30 odsto  više u odnosu na rekordnu 2022. godinu.

Podsjećamo, grad je organizovao i panoramski autobus, koji i tokom septembra, vikendnima, besplatno prevozi sugrađane i sve turiste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije