Tržište

Rekordna potražnja sezonskih poslova u Budvi

Rekordna potražnja sezonskih poslova u Budvi
Foto: N.N. | Rekordna potražnja sezonskih poslova u Budvi

U budvanskom Birou rada već su otvorena slobodna radna mjesta za sezonsko zapošljavanje. Početkom aprila potražuje se 1.144 radnika u sektoru turizma i ugostiteljstva.

U susret turističkoj sezoni poslodavci su na tertoriji Budve već raspisali oglase za sezonske poslove. Iz kancelarije Biroa rada iskazuju zadovoljstvo masovnošću sezonskog zapošljavanja, pa je već postignut rekord u odnosu na prethodne godine.

“Potražnja za radnicima je velika, u odnosu na prošlu godinu mnogo veća, očekujemo da će ovo biti rekordna godina što se tiče zapošljavanja sezonskih radnika. Vlada je povećala kvotu u odnosu na prošlu godinu za 3.000 sezonaca, a nedostatak radnika se ne pojavljuje samo u turističkoj djelatnosti već i u građevinarstvu, trgovini i svim drugim djelatnostima”, kazao je savjetnik Biroa rada Nebojša Vujačić.

Tokom nastupajuće turističke sezone najviše se traže konobari, kuvari, poslastičari, sobarice i servirke.

U metropoli turizma zaposlen je rekordan broj radnika tokom 2018. godine, preko 5.000 sezonaca. Pored Crne Gore radnici na sezonskim poslovima su uglavnom bili iz Srbije, Bosne i Herecgovine, Hrvatske i Makedonije.

(Bankar.me)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije