Tržište

Republici Srpskoj 41 milion od "Elektroprenosa"

Republici Srpskoj 41 milion od "Elektroprenosa"
Republici Srpskoj 41 milion od "Elektroprenosa"

BANJALUKA - Upravni odbor "Elektroprenosa BiH" usvojio je danas zaključak o raspodjeli oko 98 miliona KM dobiti, koji bi trebalo da potvrdi Skupština akcionara ove kompanije, izjavio je član Upravnog odbora Enis Šantić.

"Dobit bi trebalo da bude raspodijeljenja u omjeru učešća u vlasništvu kompanije, odnosno 58 odsto /za Federaciju BiH/ prema 42 odsto /za Republiku Srpsku/. Sjednica Skupštine akcionara trebalo bi da bude održana naredne sedmice", izjavio je Šantić novinarima u Banjaluci nakon sjedenice Upravnog odbora.

On je istakao da je Skupštini akcionara predloženo imenovanje nove uprave kompanije, odnosno pet izvršnih direktora. "Upravni odbor donio je odluku i o razrješenju postojeće uprave. Imamo potrebu za zapošljavanjem novih radnika, a danas smo razmatrali i poslovanje kompanije za 2012. godinu", dodao je Šantić.

Govoreći o planu investiranja, Šantić je naveo da je vrijednost trogodišnjih investicija nekoliko miliona KM.

"Na sjednici smo usvojili trogodišnji plan, a pripremamo i desetogodišnji plan investiranja, što je veoma važno za našu kompaniju", rekao je Šantić.

Prema odluci, Federacija BiH dobila je 56,84 miliona, a Republika Srpska 41,16 miliona KM raspodijeljene dobiti ove državne kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije