Tržište

Ryanair predstavio letove iz Sarajeva

Ryanair predstavio letove iz Sarajeva
Foto: Ryanair,Vlada KSS | Ryanair predstavio letove iz Sarajeva

SARAJEVO - Niskotarifni prevoznik Ryanair predstavio je planove za pokretanje operacija za Sarajevo krajem marta sljedeće godine s dvije sedmične linije iz Charleroia, Göteborga, Bergama i Memmingena, kao i trisedmične rotacije iz londonskog Stansteda.

Ovo dolazi nakon što je niskobudžetni prevoznik bio jedan od tri odabrana, uz Wizz Air i SunExpress, za održavanje subvencionisanih letova iz glavnog grada Bosne i Hercegovine. Treba napomenuti da Ryanair ne otvara bazu u Sarajevu, već će se svi letovi obavljati iz drugih baza ove kompanije. Dodavanje novih ruta očekuje se u narednom periodu.

Ryanair se u ovom trenutku ne suočava s direktnom konkurencijom ni na jednoj od svojih novih ruta, ali će se indirektno suprotstaviti Wizz Airu na londonskoj liniji, pri čemu će njegov konkurent održavati operacije između London Lutona i Sarajeva. Prevoznik za slobodno vrijeme TUI obavlja sezonsku zimsku uslugu iz London Gatwicka. Wizz, koji je prošle godine zatvorio bazu u Sarajevu, prethodno je iz glavnog grada BiH opsluživao Charleroi, Gothenburg i Memmingen. Kao rezultat Ryanairovih novih ruta, Sarajevo će ponovno biti povezano s Italijom i Belgijom direktno letovima, pri čemu je Wizz Air prošle godine opsluživao oba tržišta.

Ryanair je ušao na tržište Bosne i Hercegovine 2018. godine s uslugama za Banjaluku, podsjeća Indikator. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije