Tržište

Sajam nekretnina i investicija: Lokalne zajednice prepoznale značaj manifestacije

Sajam nekretnina i investicija: Lokalne zajednice prepoznale značaj manifestacije
Foto: N.N. | Sajam nekretnina i investicija: Lokalne zajednice prepoznale značaj manifestacije

BANJALUKA - Na Sajmu nekretnina i investicija, koji će u Banjaluci biti održan od 24. do 26. novembra ove godine, pored izlagača iz zemlje i regiona, učestvovaće i brojne lokalne zajednice.

Na ovom sajmu gradovi i opštine će moći predstaviti poslovne zone i modele javno-privatnog partnerstva.

Do sada su se prijavili svi veći gradovi kao što su Banjaluka, Doboj, Bijeljina, Zvornik, Prijedor te opštine Kotor Varoš, Višegrad, Gradiška, Brod, Mrkonjić Grad, Stanari, Srbac, Teslić, Srebrenica i Ribnik, a koji će moći predstaviti modele javno-privatnog partnerstva.

Očekuju se i izlagači iz agencija za nekretnine, građevinskih firmi, firmi koje sa bave investiranjem u izgradnju stambenih i poslovnih objekata, osiguravajuće kuće, projektni biro i banke.

"Održavanje sajma će pomoći stanovništvu i poslovnim subjektima da budu prezentovane mogućnosti za kupovinu i ulaganje u nekretnine", kaže Boris Korićanac, projekt menadžer.

Sajam inače ima podršku Vlade RS, tačnije Ministarstva trgovine i turizma, a partneri su Privredna komora RS, Fond za zaštitu životne sredine, Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća.

Sajam je podržala i Investiciono-razvojna banka RS, koja će predstaviti kredite za preduzetnike i preduzeća, stambene kredite, kredite za samce i parove, za jedinice lokalne samouprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije