Tržište

Samsung proizvodi čipove za rudarenje Bitcoina?

Samsung proizvodi čipove za rudarenje Bitcoina?
Foto: N.N. | Samsung proizvodi čipove za rudarenje Bitcoina?

Samsung nije do sada bio pretjerano uključen u trenutnu famu oko Bitcoina i kriptovaluta. Kompanija je jedino nedavno prikazala sistem za rudarenje Bitcoina, koji je sastavljen od Galaxy S5 telefona.

Ovo je bio zanimljiv mali eksperiment, ali kompanijino partnerstvo sa proizvođačem opreme za rudarenje iz Kine izgleda neće biti eksperimentalnog tipa. Samsung, prema navodima, proizvodi čipove za rudarenje kriptovaluta, uz pomoć partnera iz Kine.

Prema navodima iz Južne Koreje, Samsung će masovno proizvoditi ASIC (Application Specific Integrated Circuit) čipove kojima će snabdijevati proizvođača opreme za rudarenje kriptovaluta iz Kine. Samsung neće pomenute čipove samostalno prodavati, a kompanijini čipovi će se koristiti samo u sistemima za rudarenje neimenovanog kineskog proizvođača.

Ostaje da se vidi da li će ovo partnerstvo uticati na povećanje Samsungovog profita i poslovanja, a neki analitičari vjeruju da bar u početku ovaj potez neće donijeti bitnije povećanje prihoda.

Takođe, vidjećemo da li Samsung planira da slično partnerstvo sklopi i sa nekim drugim kompanijama, koje takođe proizvode hardver za rudarenje kriptovaluta.

(Ubergizmo)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije