Tržište

Pratite nas na Google news

Saponia razvila liniju proizvoda koji ne štete okolini

Saponia razvila liniju proizvoda koji ne štete okolini
Foto: N.N. | Saponia razvila liniju proizvoda koji ne štete okolišu, Eco active nature
N.N.

Danas potrošači postaju sve osvješteniji po pitanju uticaja na okolinu, brinu o uticaju proizvoda te na sami kvalitet života i društva u cjelini. U skladu s tim, biraju proizvode koji ne štete okolišu ili je njihov uticaj na okolinu minimalan. Međutim i dalje im je važno da proizvodi budu učinkoviti i cjenovno prihvatljivi. Želite uživati u čistom domu, ali da pritom ne morate udisati štetne hemikalije koje se nalaze u brojnim sredstvima za čišćenje? Rješenje dolazi iz instituta Saponije, gdje je razvijena nova linija proizvoda Eco Active Nature, s kojom ćete zaštititi okolinu i sačuvati zdravlje svoje porodice.

Proizvodi iz Saponia Eco Active Nature linije – Faks helizim, Likvi, Arf za staklo i Arf za kupatilo te Ornel, sadrže prirodne sastojke, a ambalaža se može reciklirati, ne sadrže mirise, alergene i bojila, nisu testirani na životinjama, osiguravaju besprijekornu čistoću veša, dermatološki su testirani. U Saponiji  su tako još jednom dokazali  kako društveno odgovorno ponašanje i briga za okoliš nisu samo deklarativno u strategiji nego ono prožima sve segmente rada ove kompanije. Osim što je dugogodišnji nosilac ISO certifikata 14001, koji garantuje primjenu sistema upravljanja okolinom, za tri proizvoda Saponije iz linije Eco Active Nature dodijeljen  je certifikat EU ECOLABEL.

Evropski priznati znak je dobrovoljan instrument zaštite okoline pomoću kojeg Saponia kao proizvođač pokazuje da poštuje visoke standarde zaštite okoline tokom cijelog životnog ciklusa proizvoda. Odgovorno ponašanje prema okolinu ima visok prioritet u njihovom poslovanju.

Novi proizvodi Saponije Faks helizim Eco Active Nature (praškasti i tekući) predstavljaju daljnji korak Saponije u nastojanju da tržištu pruže ekološki prihvatljiviji proizvod. Za razliku od konvencionalnih deterdženata koji sadrže intenzivne mirise, alergene te zbog toga mogu izazvati alergijske reakcije,  formulacije Faks helizima Eco Active Nature (praškasti i tekući deterdžent)  -  ne sadrže miris. Cilj je ponuditi potrošačima deterdžente koji će osigurati vrhunske rezultate pranja, uz  istovremeno  smanjen uticaj deterdženta na okolinu. Odličan su izbor za pranje bijelog i šarenog rublja, učinkovito otklanjaju mrlje i mogu se  koristiti na niskim temperaturama pranja od 20°C, a takođe, štede energiju. 

Saponia dugi niz godina svoj razvojno-istraživački rad usmjerava potrebama i očekivanjima potrošača, razvijajući kod njih svijest o zaštiti okoline. Danas, kada postoji toliko segmenata koji loše utiču na našu okolinu, najbitnije je krenuti od sebe i pokušati u vlastitom domaćinstvu, u svemu što radimo, minimalno loše uticati na okolinu te spriječiti zagađenje na svim nivoima. Ponekad su oni mali koraci, najveći i doprinose puno više nego što mislimo pa su upravo i sredstva koja su ekološki prihvatljiva, jedan od načina da promijenimo svoje navike i učinimo nešto za bolje sutra. Eco Active Nature je upravo jedan od tih načina i korak poboljšanja i osvješćivanja važnosti ekologije u svim životnim segmentima. Više informacija potražite na  https://www.saponia.hr/active-nature.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije