Tržište

Šaranović drži 16,7% dionica Kraša

Šaranović drži 16,7% dionica Kraša
Foto: Ilustracija | Šaranović drži 16,7% dionica Kraša

ZAGREB - Kiparska kompanija "Kappa Star Limited" u vlasništvu srpskog preduzetnika Nebojše Šaranovića, prešla je prag od 15 odsto vlasničkog udjela u Krašu, u kojem, prema najnovijim podacima, drži 16,678 odsto dionica, objavljeno je danas na Zagrebačkoj berzi, a prenosi Poslovni dnevnik.

Dionice Kraša su u fokusu ulagača od 9. septembra, kada je "Mesna industrija braća Pivac" najavila ponudu za preuzimanje.

Od tada dionice Kraša najviše kupuje upravo Šaranovićeva kompanija "Kappa Star Limited", koja je prošle nedelje objavila da je prešla prag od pet odsto, u utorak da je prešla prag od 10 odsto, a danas je izvijestila i o prelasku praga od 15 odsto.

Najveći pojedinačni dioničar Kraša, "Mesna industrija braća Pivac" ima 30,37 odsto dionica Kraša, slijedi Kraš ESOP sa udjelom od 18,45 odsto, a treći je "Kappa Star Limited" koji sada ima 16,678 odsto dionica, dok Kraš na svom trezorskom računu ima 5,09 odsto dionica.

Na Zagrebačkoj berzi su i ove nedjelje na najlikvidnije dionice Kraša, koje su u ponedjeljak ostvarile promet od 68,6 miliona kuna (9,2 miliona evra), juče 21,4 miliona kuna (oko 2,9 miliona evra), a danas do 16 sati imale su promet od gotovo 20 miliona kuna (2,7 miliona evra).

Vezane vijesti: 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije