Tržište

Pratite nas na Google news

Saša Popović i Lepa Brena prodali "Grand" i inkasirali milione?

Saša Popović i Lepa Brena prodali "Grand" i inkasirali milione?
Foto: Ilustracija | Saša Popović i Lepa Brena prodali "Grand" i inkasirali milione?
N.N.

Saša Popović i Lepa Brena, zajedno sa Breninim suprugom Slobodanom Živojinovićem, prodali su ostatak od 49 procenata "Grand produkcije" kompaniji "Junajted medija", koja je 2014. već kupila paket akcija od 51 odsto.

Kako piše "Kurir", njih dvoje su tako ukupno zaradili još 15 miliona evra, koliko su inkasirali i prije pet godina.

Cjelokupna transakcija kupoprodaje biće završena do kraja ove godine, što znači da će od 2020. u Agenciji za privredne registre imena osnivača i suvlasnika "Granda" biti izbrisana.

O ovoj temi već duži period se spekulisalo.

Mediji su i ranije pisali o ovoj temi, ali zvanične potvrde nije bilo.

Tek nedavno su u emisiji "Paparaco lov", pozivajući se na neimenovane izvore, objavili da se Popović i pjevačica povlače iz "Grand produkcije".

"Saša Popović i Lepa Brena za koji dan neće više imati ni procenat vlasništva nad svojim čedom 'Grand produkcijom'. Ali Saša će nastaviti da radi postojeće emisije, samo kao kreativni autor, producent ili kako će ga već nazvati, i to za platu. Celokupnu vlasničku strukturu konačno će preuzeti 'Junajted medija', dok će sa ovim delom od preostalih 49 odsto osnivači 'Granda' na svojim računima prihodovati ukupnu sumu od čak 30 miliona evra. Od toga im je polovina plaćena pre pet godina", rečeno je u emisiji.

Dakle, prostom računicom zaključuje se da će Popović i Brena i ovaj put dobiti 15 miliona evra za prodaju preostalog dijela "Granda". Sašin udio u vlasničkoj strukturi bio je 24 odsto, pa će mu stoga pripasti 7.350.000 evra, dok je pjevačica posjedovala 25 procenata i ona će biti bogatija za 7.650.000.

Jovana Lukić, direktorka PR sektora "Junajted medije", za "Kurir" nije demantovala ovu informaciju, nego je poručila da se obrate direktno "Grandu". Međutim, ni oni nisu dali precizan odgovor.

"O poslovnoj politici, kao i o poslovnim planovima čelnika 'Grand produkcije', ne dajemo izjave za medije", rekli su pomenutom listu iz pres-službe.

(Kurir)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije