Tržište

Sberbank Europe imenovala novog člana Uprave

Sberbank Europe imenovala novog člana Uprave
Foto: Ilustracija | Sberbank Europe imenovala novog člana Uprave

Sonja Sarkozi je 1. avgusta 2017. godine imenovana za člana Uprave Sberbank Europe AG Beč, a zadužena je za poslovanje sa stanovništvom.

"Uz Sonju Sarkozi kao novog člana naše Uprave, grupacija dobija pojačanje u vidu velikog stručnjaka iz oblasti poslovanja sa stanovništvom. Njena stručnost – iza koje stoji više od 20 godina bankarskog iskustva sa posebnim fokusom na stanovništvo i digitalizaciju – predstavljaće neprocjenjivu vrijednost za naše poslovne aktivnosti sa fizičkim licima na tržištima centralno-istočne Evrope i Njemačke", izjavio je Gerhard Randa, direktor Sberbank Europe.

Tokom prethodnih godina, Sonja Sarkozi je uspešno vodila easybank AG u svojstvu direktorice. Zahvaljujući Sonji Sarkozi, austrijska Direct Bank se razvila u sveobuhvatnu banku za poslove sa stanovništvom koja ima više od 570.000 aktivnih tekućih računa. Sonja Sarkozi će u Sberbank Europe predvoditi razvoj i implementaciju uspješne digitalne strategije na nivou grupacije, uz usavršavanje strateške efikasnosti ponude za fizička lica u centralno-istočnoj Evropi i Njemačkoj, optimizaciju svjesti o brendu i maksimalnu primjenu sinergije na svim tržištima Sberbank Europe grupacije.

"Uvijek nastojim da prepoznam, razumijem i predvidim potrebe klijenata kako bi ponuda obuhvatala jednostavne, intuitivne i pristupačne proizvode i usluge uz korišćenje najnovijih digitalnih mogućnosti. Moje dosadašnje iskustvo pokazalo je da intenzivna i otvorena komunikacija sa klijentima i zaposlenima obezbeđuje autentično korisničko iskustvo i visok stepen zadovoljstva klijenata. Raduje me što ću aktivno učestvovati u poslovanju sa stanovništvom koje je usmjereno na rast, a u okviru Sberbank Europe", dodala je Sonja Sarkozi.

Segment poslovanja sa stanovništvom Sberbank Europe je u 2016. godini, učestvovalo u ukupnoj neto dobiti ove grupacije sa više od 40%. Sberbank Europe je povećala svoju bazu aktivnih klijenata za 11%, a razlog je bio uspješna akvizicija novih klijenata fizičkih lica na teritoriji centralno-istočne Evrope. U Austriji, Sberbank Europe je aktivna u segmentu poslovanja sa pravnim licima, dok u centralno-istočnoj Evropi je zastupana kroz svoje članice, univerzalne banke koja posluju kako sa stanovništvom, tako i sa pravnim licima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije