Tržište

Pratite nas na Google news

Sklopljen najveći posao nekretninama u istoriji

Sklopljen najveći posao nekretninama u istoriji
Foto: Ilustracija | Sklopljen najveći posao nekretninama u istoriji
N.N.

Blackstone, jedna od najvećih svjetskih kuća za upravljanje privatnim kapitalom, sklopio je najveći posao nekretninama u istoriji.

Amerikanci su, naime, od singapurske kompanije GLP, drugog najvećeg vlasnika logističkih nekretnina u SAD-u, preuzeli  američki portfelj skladišta za 18,7 milijardi američkih dolara, javlja Bloomberg.

Komplekse skladišta kupljene od GLP-a, koji se ukupno prostiru na 54 miliona kvadratnih metara, donedavno je koristio Amazon, kao i ostali online trgovci za skladištenje naručene robe.

(poslovni.hr)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije