Tržište

Skočio profit Facebooka, broj korisnika blizu dvije milijarde

Skočio profit Facebooka, broj korisnika blizu dvije milijarde
Skočio profit Facebooka, broj korisnika blizu dvije milijarde
Tanjug

Kvartalni profit američke društvene mreže Facebooka premašio je tri milijarde dolara, dok se broj korisnika približio cifri od dvije milijarde.

Vodeća društvena mreža u svijetu je u prva tri mjeseca tekuće godine ostvarila dobit od 3,6 milijardi dolara, što je za 76 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, dok su prihodi uvećani za 49 odsto, na godišnjem nivou, na 8,3 milijarde dolara, prenosi agencija FP.

Broj ljudi koji mjesečno koriste Facebook porastao je za 17 odsto na 1,94 milijarde, prema poslovnim rezultatima kompanije.

"Dobro smo počeli 2017. godinu. Nastavljamo da gradimo alatke kako bismo podržali snažnu globalnu zajednicu", navodi se u saopštenju suosnivača i direktora Facebooka Marka Zakerberga.

Facebook je po pitanju prihoda nadmašio očekivanja, ali je po pitanju profita podbacio, zbog čega su njegove akcije pale za 1,9 odsto na 148,93 dolara poslije objavljivanja poslovnih rezultata.

Prihodi od oglašavanja porasli su za više od 50 odsto, na 7,86 milijardi dolara.

Prihodi od oglašavanja na mobilnim uređajima čine oko 85 odsto ukupnih prihoda, dok su prije godinu dana činili 82 odsto ukupnih prihoda.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije