Tržište

Pratite nas na Google news

Skočio profit Facebooka, broj korisnika blizu dvije milijarde

Skočio profit Facebooka, broj korisnika blizu dvije milijarde
Skočio profit Facebooka, broj korisnika blizu dvije milijarde
Tanjug

Kvartalni profit američke društvene mreže Facebooka premašio je tri milijarde dolara, dok se broj korisnika približio cifri od dvije milijarde.

Vodeća društvena mreža u svijetu je u prva tri mjeseca tekuće godine ostvarila dobit od 3,6 milijardi dolara, što je za 76 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, dok su prihodi uvećani za 49 odsto, na godišnjem nivou, na 8,3 milijarde dolara, prenosi agencija FP.

Broj ljudi koji mjesečno koriste Facebook porastao je za 17 odsto na 1,94 milijarde, prema poslovnim rezultatima kompanije.

"Dobro smo počeli 2017. godinu. Nastavljamo da gradimo alatke kako bismo podržali snažnu globalnu zajednicu", navodi se u saopštenju suosnivača i direktora Facebooka Marka Zakerberga.

Facebook je po pitanju prihoda nadmašio očekivanja, ali je po pitanju profita podbacio, zbog čega su njegove akcije pale za 1,9 odsto na 148,93 dolara poslije objavljivanja poslovnih rezultata.

Prihodi od oglašavanja porasli su za više od 50 odsto, na 7,86 milijardi dolara.

Prihodi od oglašavanja na mobilnim uređajima čine oko 85 odsto ukupnih prihoda, dok su prije godinu dana činili 82 odsto ukupnih prihoda.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije