Tržište

Slovaci kupuju Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica

Slovaci kupuju Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica
Foto: Printscreen YouTube | Slovaci kupuju Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica

Gotovo sedam godina nakon otvaranja stečaja u Hrvatskom olimpijskom centru Bjelolasica i dvadesetak pokušaja njegove prodaje na tenderima, slovačka firma Bioelektro Enerdži je u postupku kupovine tog centra za oko 4,58 miliona kuna (604 hiljade evra).

Kako izvještava Jutarnji list, Visoki trgovački sud je odbacio ovih dana žalbu zagrebačke kompanije Benek na odluku Trgovačkog suda u Zagrebu iz oktobra prošle godine da se ponuda Bioelektro Enerdžija na posljednjem tenderu za prodaju HOC-a prihvati kao najpovoljnija.

Na taj način stečeni su uslovi da slovački kupac sklopi kupoprodajni ugovor s državom o HOC-a Bjelolasica. Ako do toga dođe, nameće se pitanje kakvi su planovi Bioelektro Enerdžija na Bjelolasici, odnosno može li se očekivati da nekada omiljena destinacija hrvatskih sportista za pripreme za velika takmičenja ponovno bude spremna za prihvat sportista i ostalih gostiju, i da stekne nekadašnju reputaciju i ugled, navodi list.

Prema uslovima tendera, na kojem je ponuđena kupovina nekretnina na Bjelolasici, kupac nije u obavezi da ponudi biznis plan za Olimpijski centar, nego samo da plati traženi iznos, dodaje se dalje.

U gradskoj upravi Ogulina, na čijem se području nalazi HOC Bjelolasica, kažu da su pokušali da stupe u kontakt sa slovačkim investitorom kako bi se upoznali s njihovim planovima, ali ističu da im je Mihal Vasek iz Bioelektro Enerdžija poručio da se čeka završetak pomenutog žalbenog postupka na sudu.

Slovaci su, kako Jutarnji nezvanično saznaje, u nekoliko navrata bili na Bjelolasici i najavili da planiraju da ponovo otvore centar sa svim sadržajima koje je imao prije stečaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije