Tržište

Slovenačka Iskra kupuje kompanije po Hrvatskoj

Slovenačka Iskra kupuje kompanije po Hrvatskoj
Foto: elmap.hr | Slovenačka Iskra kupuje kompanije po Hrvatskoj

SPLIT - Slovenačka kompanija Iskra potpisala je danas ugovor o kupovini većinskog udjela kompanije ELMAP iz Splita, jedne od vodećih u regionu u oblastima automatizacije uređaja za prečišćavanje otpadnih i pijaćih voda, vodsnabdijevanja i elektroenergetike.

Ovo preuzimanje treća je transakcija Grupe Iskra u Hrvatskoj, nakon šibenskog Remontnog brodogradilišta 2019. godine i zagrebačkog preduzeća ELKA 2021. godine, prenio je Indeks.hr.

Generalni direktor i većinski vlasnik Iskre Dušan Šešok istakao je danas da, uprkos poteškoćama na svjetskom tržištu, ta slovenačka kompanija i dalje posluje uspješno, pa je 2023. godinu završila s prihodom od gotovo 300 miliona evra.

Kako je rekao, to je rezultat pored ostalog i okretanja evropskih kupaca prema evropskim proizvođačima kad je riječ o komponentama, kao i o sistemskim rješenjima za energetiku, ekologiju, telekomunikacije, željeznicu i automatizaciju u industriji.

Naveo je i kako Iskra kontinuirano ulaže u istraživanje i razvoj novih proizvoda radi implementacije novih tehnologija i inovativnih rješenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije