Tržište

Slovenija, pored pivske, dobija i drugu vinsku fontanu

Slovenija, pored pivske, dobija i drugu vinsku fontanu
Foto: Ilustracija | Slovenija, pored pivske, dobija i drugu vinsku fontanu

​Slovenija će u novembru biti bogatija za još jednu fontanu iz koje će teći alkohol - nakon fontane piva u Žalcu i vina u Marezigu, vino će teći i iz fontane u Vodolama kraj Maribora.

Vinska cesta Maribor uskoro će biti bogatija za atrakciju, koja će, kako se očekuje, privući još više posjetilaca u vinograde oko štajerske prestolnice, izvještava siol.net.

Bogdan Mak sa imanja Sunčani raj u Vodenjaku kod Maribora najavio je da će uskoro otvoriti fontanu vina iz koje će poteći "najbolja štajerska vina".

Fontana bi trebala biti postavljena na imanju početkom novembra, a iz nje će teći šest različitih vina iz šest lokalnih vinarija, kao i dva bezalkoholna napitka.

Imanje Sunčani raj organska je ekološka ekonomija koja proizvodi i prerađuje industrijsku konoplju, bundevu, grah i slatki krompir, a također imaju plantažu ljekovitog bilja i nude posjetiocima adrenalinsko iskustvo.

Naime, posjetioci mogu testirati svoju hrabrost vozeći se na čeličnoj cijevi ili "zipline", pod nazivom Pčelinja godina, koji se smatra najdužim spustom u Štajerskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije