Tržište

Sony Mobile navodno napušta nekoliko tržišta širom svijeta

Sony Mobile navodno napušta nekoliko tržišta širom svijeta
Foto: N.N. | Sony Mobile navodno napušta nekoliko tržišta širom svijeta

Sony je ostao čvrst u svojim namjerama da opstane na mobilnom tržištu, čak iako više nema onoliki tržišni udio kakav je kompanija imala nekada.

Kompanija nastavlja da proizvodi solidne telefone, ali joj je sve teže da drži korak sa rivalskim uređajima drugih proizvođača. Sada se sugeriše da Sony Mobile razmišlja o napuštanju nekoliko tržišta kako bi smanjio gubitke.

Poznati dojavljivač @evleaks, koji ima prilično respektabilne rezultate kada su procurele informacije u pitanju, tvrdi da Sony Mobile planira da zatvori svoje poslovanje i kancelarije na Srednjem Istoku, u Turskoj i u Africi do kraja godine. Kompanija će, prema navodima, ovu odluku donijeti u oktobru.

Iako Sony telefoni više nemaju masovno prisustvo kao nekada, kompanija i dalje ima veliki broj fanova koji iščekuju Sony telefone i kupuju ih.

Ukoliko su ovi fanovi bazirani na teritorijama sa kojih će Sony izaći, prema tvrdnjama @evleaksa, ovo se sigurno neće dopasti korisnicima. To znači da je odluka kompanije isključivo poslovnog karaktera, da izađe sa tržišta i regiona na kojima ne zarađuje.

Ostaje da se vidi da li će se ovi navodi i obistiniti, kao i da li Sony ima planove da ode sa još nekih tržišta telefona u budućem periodu.

(NN/benchmark)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije