Tržište

Sport Klub kažnjen sa 100.000 KM

Sport Klub kažnjen sa 100.000 KM
Foto: N.N. | Sport Klub kažnjen sa 100.000 KM

United Media S.a.r.l., Luksemburg, putem svog agenta Sport Klub d.o.o. Sarajevo, Bosna i Hercegovina, zloupotrijebio je dominantni položaj na tržištu te je kažnjen sa 100.000 KM, odlučilo je Konkurencijsko vijeće BiH na sjednici održanoj 22. decembra.

Ovo društvo je prilikom pregovaranja za zaključivanje ugovora o distribuciji kanala Sport Klub u Bosni i Hercegovini nametanjem uslova da 100% postojećih korisnika Logosofta migrira na platformu preduzeća M:tel direktno nametnulo trgovačke uslove kojim se ograničava konkurencija, obrazloženo je iz Konkurencijskog vijeća BiH.

Također je naloženo United Medii da putem svog agenta Sport Klub d.o.o. Sarajevo u propisanom roku zaključi ugovor o distribuciji kanala Sport Klub sa Logosoftom, prema stvarnom broju korisnika Logosofta kod kojih je implementirana tehnička zaštita u skladu sa opštim uslovima.

Rješenjem je odbijen kao neosnovan zahtjev Logosofta, podnesen protiv United Medije i Sport Kluba, radi utvrđivanja zloupotrebe dominantnog položaja u smislu člana 10. stav 2) tačke c) i d) Zakona o konkurenciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije