Tržište

Srbija ukinula policijske pratnje i konvoje u međunarodnom transportu robe

Srbija ukinula policijske pratnje i konvoje u međunarodnom transportu robe
Foto: Auto-moto savez RS | Srbija ukinula policijske pratnje i konvoje u međunarodnom transportu robe

BEOGRAD, SARAJEVO - Srbija je jutros u potpunosti ukinula policijske pratnje i konvoje u međunarodnom transportu robe, a nakon apela koji je prekjuče uputio ministar komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović.

Kako je istakao Mitrović, ukidanje policijske pratnje i formiranja konvoja pomoći će svim vozačima, zdravstvenim i radnicima na graničnim prelazima te svim građanima Bosne i Hercegovine i Republike Srbije u snabdijevanju potrebnom robom i značajno doprinijeti u borbi protiv virusa korona.

"Naime, okupljanje vozila koja vrše međunarodni transport za vrijeme vanrednog stanja dovodi do velikih gužvi na graničnim prelazima, čime se stvara mogućnost širenja zaraze na vozače, policajce, carinike i druge radnike na graničnim prelazima", saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine.

Mitrović se još jednom zahvalio Vladi Republike Srbije na naporima koje čini kako bi se normalizovalo odvijanje drumskog prevoza robe u ovim teškim vremenima i izbjegla zagušenja na graničnim prelazima koja nastaju formiranjem dugih redova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije