Tržište

Pratite nas na Google news

Srpski tekstilci izlažu na sajmu u Londonu

Srpski tekstilci izlažu na sajmu u Londonu
Foto: N.N. | Srpski tekstilci izlažu na sajmu u Londonu
Tanjug

​Srpske kompanije iz sektora tekstilne industrije predstaviće se na specijalizovanom sajmu "Pure London - Pure Origin“, koji se održava od 21. do 23. jula u Londonu.

Izlaganje i studijsku posjetu srpskih kompanija organizuje Privredna komora Srbije, u saradnji sa Švajcarskim programom za promociju izvoza (SIPPO) i Razvojnom agencijom Srbije, navodi se u saopštenju PKS-a.

Na specijalizovanom sajmu, koji će srpskim kompanijama omogućiti priliku da se pozicioniraju na engleskom, ali i mnogim drugim tržištima, od domaćih kompanija učestvuju: Amibo plus i BOA iz Arilja, Kroko, Love Manufacture, S&SAX iz Beograda i Textil Doo iz Užica.

Industrije tekstila, odjeće, kože i obuće predstavljaju značajne proizvodne grane u Srbiji, uvozno zavisne, izvozno orijentisane, sa tradicijom na evropskom i svjetskom tržištu, navodi se u saopštenju i dodaje da je proizvodnja organizovana u malim, srednjim i velikim preduzećima.

Ova oblast je radno intenzivna, zapošljava uglavnom žene, a ima ogroman potencijal za smanjenje stope nezaposlenosti.

U saopštenju se navodi i da je primetan trend rasta zaposlenih u tekstilnoj industriji i da je u proizvodnji tekstila, odjeće, kože i predmeta od kože zaposleno 64.156 radnika, dok se djelatnost obavlja u oko 2.000 firmi.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije