Tržište

Pratite nas na Google news

Stan u najvišoj stambenoj zgradi na svijetu košta 63 miliona dolara

Stan u najvišoj stambenoj zgradi na svijetu košta 63 miliona dolara
Foto: N.N. | Stan u najvišoj stambenoj zgradi na svijetu košta 63 miliona dolara
N.N.

​Zgrada kule u Central parku u Njujorku zvanično je postala najviša stambena zgrada na svijetu pošto je dostigla konačnu visinu od 470 metara.

Oblakoder u 57. ulici na Menhetnu, takozvanoj Ulici milijardera, imaće po završetku izgradnje 131 sprat, na kojima će biti smješteno 179 ultraluksuznih stanova.

Stanovi su u prodaji od prošle jeseni po početnoj cijeni od 6,9 miliona dolara, dok je trenutno najskuplja raspoloživa jedinica petosoban stan na 112. spratu po cijeni od 63 miliona dolara.

“To je sada najvisočija stambena zgrada na svetu”, rekao Gari Barnet, direktor građevinske kompanije Ekstel development, koja je sa kompanijom Šanghaj investment radila na ovom projektu, prenosi B92.

Prvih sedam spratova Kule u Central parku zauzimaće robna kuća Nordstrom, a u zgradi će se naći i šest restorana, privatni klub za vlasnike, spa i fitnes zona.

Za potrebe zgrade konstruisan je i vrlo brz lift koji može da pređe 100 metara u svega deset sekundi.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije