Tržište

Stroga kontrola prisustva maloljetnika u objektima igara na sreću

Stroga kontrola prisustva maloljetnika u objektima igara na sreću
Foto: ilustracija | Stroga kontrola prisustva maloljetnika u objektima igara na sreću

BANJALUKA - Inspektori Republičke uprave za igre na sreću u proteklih mjesec dana izvršili su na području Republike Srpske 240 kontrola rada priređivača igara na sreću.

Pored redovnog nadzora rada priređivača u Republici Srpskoj, inspektori Republičke uprave za igre na sreću, po uočenom prekršaju, obavljaju i kontrole prisustva maloljetnika u objektima u kojima se priređuju igre na sreću.

Takve kontrole sprovode se uz asistenciju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske kako bi se, prije svega djelovalo preventivno, a onda i represivno u cilju onemogućavanja učešća osobama mlađim od 18 godina u igrama na sreću.

Prilikom kontrola koje su sprovedene u proteklih mjesec dana, inspektori Republičke uprave za igre na sreću izdali su jedan prekršajni nalog zbog prisustva maloljetnog lica u objektu u kojem se priređuju kladioničke igre na području opštine Srebrenica.

"Republička uprava za igre na sreću u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i u narednom periodu nastavlja intenzivne inspekcijske kontrole u svim gradovima i opštinama Republike Srpske, u cilju sprečavanja učešća maloljetnika u igrama na sreću", saopšteno je iz ove Uprave.

Navode da je upravo zahvaljujući inspekcijskim kontrolama od strane Republičke uprave za igre na sreću, kao i preciznim zakonskim odredbama, evidentno je da priređivači u poslovnim jedinicama, kao i u ugostiteljskim objektima u značajnoj mjeri poštuju propisane obaveze odgovornog priređivanja igara na sreću, a koje se odnose na sprečavanje učešća maloljetnika u igrama na sreću.

"Pozivamo građane Republike Srpske ukoliko imaju saznanja o boravku maloljetnih lica u objektima u kojima se priređuju igre na sreću da o tome obavijeste Republičku upravu za igre na sreću, kako bi naši inspektori pravovremeno preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti", dodaje se u saopštenju.

Paralelno sa aktivnostima usmjerenim na sprečavanje učešća maloljetnih lica u igrama na sreću, Republička uprava za igre na sreću nastavlja i sa intenzivnim inspekcijskim kontrolama na sprečavanju ilegalnog priređivanja igara na sreću, kao i oduzimanja predmeta koji se koriste za nelegalno priređivanje igara na sreću.

Komisija za sprovođenje postupka za uništavanje oduzetih predmeta Republičke uprave za igre na sreću 29. marta uništila je ukupno 43 predmeta korišćena za nelegalno priređivanje igara na sreću.

Uništeni su automati za igre na sreću, terminali za priređivanje elektronskih igara na sreću, kao i ostala oprema.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije