Tržište

Šulić obećao jeftiniji domaći hljeb

Šulić obećao jeftiniji domaći hljeb
Foto: Pixabay | Šulić obećao jeftiniji domaći hljeb

BANJALUKA - Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je da će biti obezbijeđena što jeftinija cijena hljeba za građane Srpske.


"Naš prevashodni cilj jeste da obezbijedimo osnovni hljeb, narodni ili domaći hljeb, što jeftiniji za građane Republike Srpske i da ispoštujemo uredbu koju imamo kada je riječ o marži na osnovne životne namirnice", istakao je Šulić.

On je rekao da je Ministarstvo sa Inspektoratom Srpske u prošloj godini uradilo 5.826 kontrola u oblasti trgovine i turizma.

"Izrečeno je otprilike 2,1 milion KM kazni u 2023. godini. Imali smo 1.856 neurednih kontrola", naveo je Šulić.

Šulić je rekao da je novim Zakonom o ugostiteljstvu Republike Srpske predviđena kategorizacija ugostiteljskih objekata i da su ugostitelji dužni da se u vezi s tim obrate lokalnoj zajednici.

On je dodao da je Zakonom predviđen i Pravilnik o izgledu i sadržaju standardnih ploča za označavanje kategorije ugostiteljskog objekta.

"Želja nam je da ovu dodatnu oblast turističke ponude u Republici Srpskoj, pogotovo ovaj dio seoskih domaćinstava, dodatno unaprijedimo i uredimo", rekao je Šulić.

On je naveo da će u martu sa vlasnicima rafting kampova razgovarati o novom pravilniku o rafterima.

Šulić je podsjetio da je Vlada Srpske donijela odluku da se u narednim danima posredstvom Crvenog krsta dodijeli 500 tona brašna socijalno ugroženim porodicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije