Tržište

Pratite nas na Google news

Tesli odobren početak proizvodnje u Kini

Tesli odobren početak proizvodnje u Kini
Foto: N.N. | Tesli odobren početak proizvodnje u Kini
N.N.

ŠANGAJ - Kompanija "Tesla" je dodata na listu kineske vlade sertifikovanih proizvođača automobila, saopštilo je danas Ministarstvo industrije, pošto je tom proizvođaču električnih vozila izdalo sertifikat neophodan za pokretanje proizvodnje u zemlji.

Listu je objavilo kinesko Ministarstvo industrije i informacionih tehnologija, prenosi agencija Rojters.

To znači da je "Tesli u potpunosti dato ''zeleno svjetlo'' za proizvodnju u Kini", rekao je Jale Džang, šef konsultantske kompanije "Automotiv forsajt" sa sjedištem u Šangaju, i dodao da "Tesla" može da započne proizvodnju u bilo kojem trenutku.

Fabrika, u vrednosti od dvije milijarde dolara, koju "Tesla" trenutno gradi u Šangaju, prvo je postrojenje te kompanije u inostranstvu.

Rojters je nedavno objavio da "Tesla" planira da pokrene proizvodnju u svojoj fabrici u Kini ovog mjeseca.

Kompanija namjerava da proizvodi najmanje 1.000 komada "modela 3" nedjeljno u fabrici u Šangaju do kraja ove godine, jer nastoji da poveća prodaju na najvećem svetskom automobilskom tržištu i izbjegne veće uvozne tarife na automobile iz SAD.

Šangajske vlasti ponudile su "Tesli" pomoć radi ubrzanja izgradnje pogona, a Kina je 30. avgusta "Tesline" modele izuzela od 10-procentnog poreza na prodaju automobila.

Najčitanije