Tržište

Trebinje obara nove rekorde u turizmu

Trebinje obara nove rekorde u turizmu
Foto: Ustupljena fotografija | Trebinje obara nove rekorde u turizmu

TREBINJE - Najjužniji grad Srpske Trebinje je i ove godine zabilježilo nove rekordne turističke rezultate, a ljetna turistička sezona od početka juna do kraja avgusta bila je bolja od prošlogodišnje za oko 8,5 odsto, saopšteno je u Turističkoj organizaciji Trebinja.

Prema podacima kojima raspolaže ova javna ustanova, u mjesecima ljetne turističke sezone 2023. godine evidentirano je ukupno 70.749 registrovanih noćenja turista, što je za oko 8,5 odsto više u odnosu na uporedni period protekle godine kada je evidentirano ukupno 65.420 noćenja turista.

Sumirajući ljetni period, kažu da se, zaključno s avgustom, ukupna cifra registrovanih noćenja turista popela na 131.817, što je za 13,5% više u odnosu na prvih osam mjeseci 2022. godine, kada je evidentirano ukupno 116.139 registrovanih noćenja turista.

"Prema trenutnom stanju, izvjesno je da će Trebinje, ukoliko se ne dese neke nepredviđene eksterne okolnosti na koje se ne može uticati, zabilježiti i novu rekordnu turističku godinu i još jednom ispisati istoriju kada je u pitanju oblast turizma u našem gradu", kaže Mirjana Putica, direktorica Turističke organizacije Trebinje. Najveći broj registrovanih noćenja za prvih osam mjeseci zabilježili su turisti iz Srbije, zatim domaći turisti, te turisti iz Turske, Crne Gore, Hrvatske i Grčke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije