Tržište

Pratite nas na Google news

Trninić: Biće zaposleno 57 radnika u "Željeznicama"

Trninić: Biće zaposleno 57 radnika u "Željeznicama"
Foto: N.N. | Trninić: Biće zaposleno 57 radnika u "Željeznicama"
Srna

DOBOJ - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je da je Vlada donijela odluku o zapošljavanju 57 radnika u "Željeznicama Republike Srpske", uz saglasnost Svjetske banke.

Trninić je podsjetio da je u martu 2017. godine počelo restrukturisanje ovog javnog preduzeća, koje za sada ide dobrim putem i što je nedavno pozitivno ocijenila Svjetska banka, koja učestvuje u ovom procesu.

"Imamo malih zakašnjenja zbog određenih razloga, a nismo predvidjeli prevelik odlazak izvršnog osoblja", rekao je Trninić danas u Doboju gdje je počeo Sedmi međunarodni simpozijum "Novi horizonti saobraćaja i komunikacija 2019".

On je istakao da je Vlada juče donijela odluku o zapošljavanju 57 radnika.

Trninić je izrazio nadu da će program restrukturisanja do polovine decembra biti predat nadležnom sudu, čime bi taj proces bio pokrenut prema Zakonu o stečaju i olakšan, kako je i predviđeno.

On je rekao da je željeznički saobraćaj u Srpskoj u velikom zaostatku za svjetskim trendovima usljed ratnih sukoba devedesetih godina prošlog vijeka, neulaganja u infrastrukturu, ali i zbog toga što je preduzeće "Željeznice Republike Srpske" u prošlom periodu imalo određenih poteškoća.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije