Tržište

Pratite nas na Google news

Turci kupuju na desetine stanova u Budvi

Turci kupuju na desetine stanova u Budvi
Foto: Ilustracija | Turci kupuju na desetine stanova u Budvi
N.N.

Više od 40 stanova i poslovnih prostora tokom ove godine kupili su turski državljani u Starom gradu i luksuznim stambenim kompleksima u samom srcu Budve.

Procjenjuje se da u zakupu biznismeni iz ove države drže oko 50 poslovnih prostora u ekskluzivnoj zoni Budve, uz samu obalu i u Starom gradu, pišu crnogorski mediji.

Praktično, samo u Starom gradu više od deset poslovnih prostora su zakupili turski državljani, otvarajući prodavnice nakita, kožne galanterija, ali i suvenirnice.

Kupljeno je i nekoliko stanova i par poslovnih prostora u samom Starom gradu, ali milionska trgovina nekretninama „odigrava“ se i stotinjak metara dalje u luksuznim građevinama.

Naime, samo u budućem multi apartmansko-trgovačkom kompleksu „Porto Budva“ turski državljani kupili su, kako je „Vijestima“ potvrdila direktorka prodaje kompanije „Alart centar“ Ana Golubović deset luksuznih stanova od početka godine. Ona je potvrdila da je interesovanje turskih državljana veliko, te da svakodnevno imaju upite.

Poznato je da je cijena kvadrata stana u „Porto Budva“ od najmanje četiri hiljade evra pa do deset hiljada, koliko košta kvadrat poslovnog prostora u budućem šoping centru.

(b92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije