Tržište

Turistička ponuda Banjaluke predstavljena u Novom Sadu

Turistička ponuda Banjaluke predstavljena u Novom Sadu
Foto: Ustupljena fotografija | Turistička ponuda Banjaluke predstavljena u Novom Sadu

BANJALUKA, NOVI SAD - Počeo je 54. Novosadski međunarodni sajam turizma, a ovom tradicionalnom događaju prisustvuju i predstavnici Turističke organizacije Banjaluke.

Kako su istakli iz ove organizacije i Gradske uprave, sajam je idealna prilika da Banjaluka bude predstavljena u najljepšem svjetlu, te da se promovišu svi oni događaji i manifestacije koji će biti realizovani u okviru "Banjalučke zime 2023/2024. godine".

"Grad Banjaluka se ove godine prvi put predstavio kao izlagač na sajmu turističkog karaktera jer zaslužuje da bude prepoznat kao atraktivna turistička destinacija koja nudi različite turističke sadržaje", izjavila je Aleksandra Simić, ovlašteni potpisnik Odjeljenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj.

Dodaje da su na ovom sajmu predstavljene i sve one agencije koje aktivno rade na razvoju receptivnog turizma, a koje grad, već drugu godinu, podržava kroz liniju finansijskih podsticaja, a one u svojoj turističkoj ponudi imaju dobro osmišljene aranžmane za dolazak u Banjaluku, namijenjene kako gostima iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore, tako i stranim turistima.

"Cilj nam je da predstavimo turističke sadržaje koje nudi grad, a koji svojom raznolikošću i atraktivnošću mogu da doprinesu da Banjaluka postane prepoznata turistička destinacija koju rado posjećuju, kako domaći, tako i strani turisti", naglasila je Simićeva i dodala da su iz Banjaluke pehar Novosadskog sajma dobili "Krajiška kuća" za brend koji promoviše i podstiče domaće poljoprivredne proizvođače u agroturizmu i "Courtyard by Marriot" Banjaluka za kvalitetan i savremen hotel, dok je restoranu "Hedonist" pripala Zlatna plaketa za vrhunsku gastronomsku ponudu broda restorana.

Ove godine sajam je okupio više od 240 izlagača iz 10 zemalja.

Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu otvoren je do 2. decembra, a radno vrijeme je od 10 do 19 časova, dok je ulaz za sve posjetioce besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije