Tržište

Twitter spreman da zaključi ugovor s Maskom za 44 milijarde dolara

Twitter spreman da zaključi ugovor s Maskom za 44 milijarde dolara
Foto: Pexels | Twtiter spreman da zaključi ugovor s Maskom za 44 milijarde dolara
Tanjug

NJUJORK - Kompanija Twitter je saopštila danas da je za zaključenje kupoprodajnog ugovora sa Ilonom Maskom u vrijednosti od 44 milijarde dolara po ranije ponuđenoj cijeni i uslovima.

Ugovor podliježe odobrenju akcionara Twittera, a procjenjuje se da bi posao mogao da bude završen 2022. godine, navodi se u saopštenju kompanije, izvještava Rojters.

Mask je prošlog petka saopštio da je odložio ugovor o kupovini Twittera vrijedan 44 milijarde dolara dok ne dobije informacije o lažnim nalozima i neželjenoj pošti, odnosno spamovima, izrazivši sumnju da oni čine najmanje 20 odsto korisnika u odnosu na zvaničnu projcenu Twittera od 5 odsto.

"Moja ponuda je bila zasnovana na pretpostavljenoj tačnosti podataka u Twitterovim podnescima Komisiji za hartije od vrednosti (SEC)", napisao je Mask jutros na Twitteru, prenosi CNBC

Dodao je da je "Twitterov glavni izvršni direktor juče javno odbio da pokaže dokaz" da na tom društvenom mediju ima samo 5 posto lažnih naloga i da "ugovor ne može da krene napred dok on to ne učini".

Britanska agencija je ranije danas prenijela da je Mask nagovijestio da će možda tražiti nižu cijenu za kupovinu Twittera, ocijenivši da je moguće da na toj društvenoj mreži ima najmanje četiri puta više lažnih naloga nego što je kompanija tvrdila.

"Ne možete platiti istu cijenu za nešto što je mnogo gore nego što su tvrdili", rekao je on na jednoj konferenciji u Majamiju u ponedjeljak uveče.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije