Tržište

U Beogradu promovisana turistička ponuda Sarajeva

U Beogradu promovisana turistička ponuda Sarajeva
Foto: Vlada KS | U Beogradu promovisana turistička ponuda Sarajeva

SARAJEVO - Turistička zajednica Kantona Sarajevo promovisala je turističku ponudu na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji se održava od 22. do 25. februara 2024. godine u glavnom gradu Srbije.

Beogradski sajam - sajam turizma i prateće manifestacije predstavljaju najveći turistički događaj u regionu jugoistočne Evrope, koji se održava već 45 godina. Ovogodišnje izdanje sajma realizuje se pod sloganom "Avantura počinje ovde”, a svoju ponudu predstaviće preko 400 izlagača iz 27 zemalja svijeta.

Visit Sarajevo turističku ponudu Kantona Sarajevo promoviše zajedno sa hotelijerima - suizlagačima iz privatnog turističkog sektora. Takođe, Beogradski sajam je odlična prilika i za razmjenu iskustava i jačanje saradnje sa kolegama iz drugih turističkih zajednica.

Među ostalim zvaničnicima, štand Turističke zajednice KS su posjetili i premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i ministar kulture i sporta KS Kenan Magoda.

Kako ističu iz Turističke zajednice KS, turisti iz Srbije su u samom vrhu turističkih posjeta Kantonu Sarajevo i uvijek se rado vraćaju, privučeni brojnim prirodnim i kulturno-istorijskim atrakcijama. Posebno ističu Baščaršiju, odličnu gastronomsku ponudu, zanimljiv spoj Istoka i Zapada, multikulturalizam i tradicionalno gostoprimstvo po kojem je Sarajevo regionalno prepoznato.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije