Tržište

Pratite nas na Google news

U Crnoj Gori devet odsto više turista nego prošle godine

U Crnoj Gori devet odsto više turista nego prošle godine
Foto: N.N. | U Crnoj Gori devet odsto više turista nego prošle godine
Srna

PODGORICA - U Crnoj Gori, prema podacima lokalnih turističkih organizacija, boravi skoro 140.000 turista, što je za devet odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Portparol Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Nina Vukčević rekla je da se od početka godine bilježi konstantan rast broja turista. 

Crnu Goru je tokom prva četiri mjeseca u svim vidovima smještaja posjetilo skoro 300.000 turista, što je za 37 odsto više u odnosu na prošlu godinu. 

Vukčevićeva je dodala da su oni ostvarili gotovo 1,1 miliona noćenja, što je 24 odsto više u odnosu na prošlu godinu. 

Prema podacima o hotelskom smještaju, za prvih pet mjeseci tekuće godine u hotelima je boravilo oko 343.000 turista, što je za 30 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. 

"Oni su ostvarili oko 864.000 noćenja, odnosno 19 odsto više u odnosu na prošlu godinu", navela je Vukčevićeva. 

Kada je struktura gostiju u pitanju, tokom prvih pet mjeseci u hotelima prednjače gosti iz NJemačke, zatim slijede oni iz Srbije, Albanije, Rusije. 

Vukčevićeva je navela da su Aerodromi Crne Gore opslužili ove godine već više od milion putnika, što je 10 odsto više u odnosu na prošlu godinu. 

Nacionalni parkovi od početka godine do 1. jula bilježe posjetu od gotovo 152.000 turista, što je 35 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije