Tržište

Uber će od početka 2024. nuditi vožnje čuvenim londonskim crnim taksi vozilima

Uber će od početka 2024. nuditi vožnje čuvenim londonskim crnim taksi vozilima
Foto: Pexels/freestocks | Uber će od početka 2024. nuditi vožnje čuvenim londonskim crnim taksi vozilima

Kalifornijska kompanija Uber, poznata po svojoj aplikaciji za povezivanje putnika i vozača, od početka slJedeće godine će nuditi vožnje čuvenim londonskim crnim taksi vozilima, a taksisti iz Londona već od danas mogu da se prijave za naručivanje putovanja preko aplikacije Uber.

Korisnici usluga Ubera u Londonu će moći da naruče crni taksi putem opcije Blek keb (Black Cab) u aplikaciji, prenosi CNBC.

Uber je započeo ekspanziju na tržište taksi prevoznika u Parizu, Los Anđelesu i drugim gradovima, a prošle godine je povezao taksiste iz Njujorka sa svojom aplikacijom.

Uber je nedavno saopštio da je njegov prihod u u trećem kvartalu porastao za 11 odsto međugodišnje, na 9,3 milijarde dolara, prenosi Tanjug.

Kako prenosi Teh kranč, investitori agencija Fektset i Refinitiv su očekivali da će Uber prijaviti prihode od oko 9,5 milijardi dolara , što znači da je uprkos rastu rezultat lošiji nego što se očekivalo.

Uber je u trećem kvartalu zabeležio profit od 221 milion dolara ili 10 centi po akciji, što predstavlja značajno poboljšanje u odnosu na isti kvartal lane kada je kalifornijska kompanija registrovala gubitak od 1,2 milijarde dolara, odnosno 61 cent po akciji.

           

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije