Tržište

Više od 30 vrsta domaćeg piva na Drugom mini-festivalu u Istočnom Sarajevu

Više od 30 vrsta domaćeg piva na Drugom mini-festivalu u Istočnom Sarajevu
Više od 30 vrsta domaćeg piva na Drugom mini-festivalu u Istočnom Sarajevu
Srna

ISTOČNO SARAJEVO - U bivšem Domu kulture Lukavica u Istočnom Sarajevu danas su se na Drugom mini-festivalu domaćeg piva okupili ljubitelji i proizvođači ovog pića iz Istočnog Novog Sarajeva, Sarajeva, Kiseljaka, Foče, Pala i Beograda.

Posjetioci festivala imali su priliku da probaju više od 30 vrsta domaćeg piva.


Među izlagačima su bili proizvođači domaćeg piva "Sestra", "Bru pab" i "Kraft delega" iz Sarajeva, "Prva fočanska pivara", "Birokrata" Pale, "MiG" iz Kiseljaka, "Kaš" iz Beograda, te "Kurtenđur" i Pivarska zadruga "Šerpasi" iz Istočnog Sarajeva.

"S obzirom da učestvuju i ljubitelji piva iz Beograda, drugi festival možemo u neku ruku nazvati i regionalni. Izrazito smo zadovoljni odzivom zaineresovanih s obrziom da je cilj festivala promocija kulture domaćeg pivarstva, te upoznavanje javnosti o različitim vrstama domaćeg piva i o tehnologiji njegove proizvodnje", izjavio je Srni jedan od organizatora festivala Vuk Vučetić.

Organizaciju festivala domaćeg piva pomogla je opština Istočno Novo Sarajevo, a na festivalu je nastupio "Stil krejzi bend" koji je zabavio okupljene entuzijaste, ljubitelje i proizvođače domaćeg piva.

Aleksandar Vukosav i Lejla Šeper, proizvođači piva "Sestre" iz Sarajeva, izrazili su zadovoljstvo mogućnošću da širem krugu predstave svoj proizvod.

"Ono što proizvedemo najvećim dijelom podijelimo rodbini i prijateljima. Pivar, odnosno proivođači domaćeg piva u BiH su izrazito solidarni i pružiće podršku svakome ko ima želju i mogućnost da se okuša u ovom poslu. Kvalitet sirovina presudan je u izradi piva", rekao je Vukosav.

Prvi mini-festival domaćeg piva održan je u septembru u Istočnom Sarajevu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije