Tržište

Visok promet akcija Aerodroma "Nikola Tesla" na Berzi

Visok promet akcija Aerodroma "Nikola Tesla" na Berzi
Foto: Ilustracija | Visok promet akcija Aerodroma "Nikola Tesla" na Berzi
Tanjug

BEOGRAD - Investiciona aktivnost na domaćem tržištu akcija danas je živnula, pri čemu je u fokusu ulagača bio Aerodrom Nikola Tesla, dok je rast BELEX indeksa zaustavljen

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 36,7 miliona dinara (310,5 hiljada evra).

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, oslabio je za oko 0,1 odsto na 748,76 poena, a BELEXlajn je pao za skoro 0,3 procenta na 1.550,75 poena.

Zvijezda dana na trgovanju bio je beogradski Aerdorom "Nikola Tesla", čije su akcije zaključile trgovanje s dobitkom od 0,3 posto na 1.700 dinara, a isprometovane su za 26,4 miliona dinara.

Akcije Jedinstva iz Sevojna nastavile su uzlaznom putanjom, ojačavši blago do nivoa od 5.052 dinara, uz promet u iznosu od 4,0 miliona dinara, a solidnu realizaciju, u iznosu od 1,7 miliona dinara, zabilježila je i zemunska Galenika Fitofarmacija po nepromenjenoj cijeni od 2.800 dinara.

Gornjomilanovački Metalac je ostvario trgovanje u vrijednosti od 1,4 miliona dinara, uz skroman rast cijene na 2.041 dinar, dok je proizvođač i distributer tehničkih gasova, Mešer Tehnogas, pao za 1,8 posto na 10.802 dinara, uz promet od 1,1 milion dinara.

Prioritetne akcije duvanske industrije "Filip Moris" su se zadržale na cjenovnom nivou od 3,425 dinara, a istrgovane su za 0,3 miliona dinara.

Najveći pad vrijednosti akcije danas je registrovao Impol Seval iz Sevojna, od čak 4,7 procenata na 3.002 dinara, uz zanemarljivu realizaciju, dok je dobitnik dana bio bečejski Sojaprotein sa skokom od 2,7 odsto na 154 dinara, ali takođe uz slabo trgovanje.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udio od 44 odsto, i to u kupovini 1,4 procenta, a u prodaji 86,59 posto.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije
kultura