Tržište

Vozači u Srpskoj na mukama jer već dva mjeseca ne mogu da kupe TAG uređaj

Vozači u Srpskoj na mukama jer već dva mjeseca ne mogu da kupe TAG uređaj
Foto: Nezavisne novine/Arhiva | Vozači u Srpskoj na mukama jer već dva mjeseca ne mogu da kupe TAG uređaj

BANJALUKA - Vozači u Srpskoj već dva mjeseca ne mogu kupiti uređaj za elektronsku naplatu putarine (TAG), a u "Autoputevima Republike Srpske" uvjeravaju da će ovaj problem biti riješen za mjesec dana, jer je u toku procedura za njihovu nabavku.

Vozači u Srpskoj s nestrpljenjem očekuju da TAG uređaji ponovo budu u prodaji, jer na taj način izbjegavaju čekanje na naplatnim kućicama.

Jedan od njih je i Dalibor Pantić iz Banjaluke.

"Svaki vikend putujem autoputem kroz Republiku Srpsku zbog posla i htio sam da kupim TAG kako bih uštedio i vrijeme i novac, ali posljednjih mjesec i po dana kad god sam pitao na naplatnim kućicama rekli su da ih nema u prodaji", rekao je Pantić za "Glas Srpske".

Isti problem muči i Darka Mišića iz Kozarske Dubice koji često putuje pa mu je taj vid naplate isplativ, jer osim novca štedi i vrijeme.

Vršilac dužnosti izvršnog direktora za ekonomsko-finansijske poslove u preduzeću "Autoputevi Republike Srpske" Miroslav Bajić potvrdio je da trenutno nema TAG uređaja na stanju.

"Prodali smo sve uređaje koje smo imali i istina je da ih nema za kupiti, a novi su trenutno u nabavci i očekujemo da će nabavka biti završena kroz mjesec dana", rekao je Bajić.

Dodao je da se cijene neće mijenjati.

"Sam uređaj košta 40 KM i tako će i ostati, a vjerovatno ćemo uskoro imati i jednu akciju na njih", kazao je Bajić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije