Tržište

Vujanović: Od sutra smanjenje cijena goriva

Vujanović: Od sutra smanjenje cijena goriva
Foto: Ilustracija | Vujanović: Od sutra smanjenje cijena goriva
N.N.

SARAJEVO - Federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović je danas u obraćanju medijima potvrdio da će od sutra na benzinskim stanicama doći do smanjenja cijena goriva.

Federalni ministar trgovine je kazao da je situacija sa cijenama nafte tretirana tokom ove sedmice.

"Radi se o jako aktuelnoj temi i zato mi je zadovoljstvo da bude što kvalitetnija komunikacija i da javnost što preciznije bude obaviještena. Situacija je tretirana ove sedmice radnim sastankom. Informacija koja je bila manje - više u javnosti je tačna. Danas je bila sjednica Vlade i Vlada je detaljno informisana. U skladu sa zakonskim nadležnostima se osigurava zaštita interesa i potrošača. Kao servis građana koji tretira želje građana, ministarstvo je sazvalo taj sastanak i analizirano je sve što se dešava sa rastom cijena nafte. Analizirali smo stvarno stanji i što je najvažnije radilo se na iznalaženju modusa da se te radnje odvijaju sukladno sa tržištem", kazao je on i dodao:

"Prometnici su sugerisali da oni posluju na način da turbulencija i rast cijena nafte, plus rast tečaja dolara se desio i cijene su formirane kako su formirane. Dogovoreno je da će prometnici reducirati svoje troškove. Varijabilna komponenta cijene, marže, je takva koja je najmanja moguća. Kazali smo da javnost i potrošači žele da se respektuje ekonomski momenat i realnost i da mjere neposredne kontrole ne bi išle u prilog manjim distributerima".

Još je rekao da će smanjenje cijena biti od  0,05 KM do 0,10 KM.

"Razlika u cijenama će biti vidljiva sutra. Ono što je bilo artikulirano je obrađeno. Promjena cijene je obavezujeća, sutra će biti vidljeva. Smanjenje cijena će biti od 0,05 KM do 0,10 KM", kazao je Vujanović.

(N1)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije