Tržište

Pratite nas na Google news

'Vukoje' nagrađen na Sava Promenadi

'Vukoje' nagrađen na Sava Promenadi
Foto: N.N. | 'Vukoje' nagrađen na Sava Promenadi
PR

Prvi Belgrade Waterfront Good Food & Wine Festival koji se održao na Sava Promenadi krajem prve nedjelje septembra dodijelio je plakete najboljim kompanijama u 19 kategorija, a žiri ove manifestacije odlučio je da priznanje za najbolju vinariju regiona pripadne čuvenoj vinariji „Podrumi Vukoje 1982“ iz Trebinja.

Novi podsticaj u trenutku kad kreće berba može doneti samo dodatnu dobru energiju.

Ova nagrada je samo potvrda kvaliteta vina iz ovog podruma koji su u prethodnom periodu dobitnici preko 500 različitih nagrada u regionu i svijetu, a njihova vina uživaoci mogu pronaći na čak 3 kontinenta. Posjeduju sopstvene vinograde ukupne površine 30 ha koji se nalaze na dva lokaliteta: Carski vinogradi Ušće i vinogradi u Zasad polju gdje su zasađene autohtone i internacionalne sorte vinove loze.

„Carski vinogradi“ nalaze se na lokalitetu Ušće, koji su udaljeni od Trebinja 10 kilometara,  krajem XIX vijeka Austrougarska monarhija proglasila je najpogodnijim za žilavku pa je tu, daleke 1894. godine, podigla čuvene „Carske vinograde“ sa kojih je ekskluzivno vino otpremano na carski dvor u Beču.

Vinogradi u Zasad polju podignuti su uz samo korito rijeke Trebišnjice na najboljem lokalitetu koji se nalazi na zapadnom ulazu u Trebinje. Tu su, na površini od 30 hektara, zasađene sorte vranac, žilavka, cabernet sauvignon, chardonnay, pinot noir, syrah, muskat hamburg, merlot i malvasia dubrovačka.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije