Tržište

World Vision i Bingo zajedno u akciji darivanja

World Vision i Bingo zajedno u akciji darivanja
Foto: N.N. | World Vision i Bingo zajedno u akciji darivanja

​"Kada gledamo srcem, darujemo radost djeci" praznična je akcija darivanja koju su na konferenciji za medije predstavili Bingo d.o.o. i World Vision.

Kako je ranije najavljeno, u ovoj akciji bit će darovano 500 djece u 5 bosansko-hercegovačkih gradova: Kalesija, Doboj, Kakanj, Zvornik i Breza.

Djeca će imati priliku uživati u zabavnoj i edukativnoj predstavi Pismo Djeda Mrazu te se obradovati darovanim paketićima.

Alma Hukić Muminović iz organizacije World Vision zahvalila je kompaniji Bingo što su prepoznali potrebu za podrškom najranjivijoj djeci i njihovim porodicama te uzeli učešće i finansijski pomogli zajedničku akciju darivanja. "Sretni smo da ćemo u narednih 20 dana, posjetiti pet manjih mjesta i usrećiti 500 ranjive djece, darujući im predstavu i novogodišnje paketiće.  Rezultate, koji će biti najbolji za djecu, možemo postići samo zajedničkim radom i udruživanjem resursa", kazala je Hukić Muminović.

Darovna akcija Kada gledamo srcem, darujemo radost djeci, dio je praznične kampanje Binga pod nazivom Kada gledamo srcem, biramo dobro. O samoj kampanji i darovnoj akciji, više je rekla Tatjana Paunoski, rukovodilac marketinga Bingo d.o.o. "S obzirom da naša praznična kampanja ima za cilj podsjetiti naše kupce kako je lijepo činiti dobra djela, sretni smo da smo našli partnera kao što je World Vision, s kojim možemo napraviti lijepu priču i usrećiti 500 djece".  Paunoski  je pojasnila da su se odlučili za darivanje u manjim mjestima, u kojima živi mnogo djece slabijeg socijalnog statusa, jer su upravo ta mjesta često zapostavljena prilikom usmjeravanja donacija te su medijski slabije eksponirana.   "Naša poruka je jasna: Važno je činiti dobro. Kako bismo što više ljudi podstakli na darivanje, kampanju smo zasnovali na vrlo jednostavnom principu - kupovinom paketića u Bingu, svi učestvuju u darivanju djece", zaključila je Paunoski.

Na konferenciji za medije bio je prisutan i  Ljubo Ignjatović, nastavnik  OŠ 'Radoje Domanović', Osječani iz Doboja.  Upravo je Doboj jedno od pet mjesta obuhvaćenih ovom darovnom akcijom. Ignjatović je zahvalio kompaniji Bingo i organizaciji World Vision. "Djecu raduju paketići, a mene, kao prosvjetnog radnika, posebno veseli što će djeca imati priliku pogledati kvalitetnu predstavu. Takvog sadržaja je potrebno u manjim mjestima poput Doboja. Naša djeca uglavnom nemaju priliku ići u pozorište", kazao je Ignjatović.

Medijima su obznanjeni datumi i tačne lokacije provođenja akcije: JU OŠ ‘Enver Čolaković’ Breza, 24.12. u 12,00 sati, BKC 'Alija Izetbegović', Kalesija, 27.12. u 17,00 sati, JU OŠ ‘Desanka Maksimović’, Čelopek, Zvornik, 27.12. u 12,00 sati, JU OŠ ‘Radoje Domanović’, Osječani, Doboj, 28.12. u 12,00 sati i JU OŠ ‘Mula Mustafa Bašeskija’ Kakanj, 10.1.2019. u 12,00 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije